sâmbătă, 25 iunie 2011

S-a votat: omenia e cea mai importanta!

Zilele trecute m-am hotarat sa pun capat unei dureri de masea care ma supara de multa vreme. Ma trezea in miezul noptii, imi puneam sare de mare sau vata cu spirt de parca as fi trait acum o suta de ani, undeva in varf de munte. Asta e, recunosc, frica e mai presus de orice orgoliu.
M-am deplasat insa, intr-o dupa amiaza torida, spre cabinetul marelui si vestitului medic stomatolog din cartier. Locatia se afla undeva la capatul tramvaiului 11, in Giulesti; arata bine de tot, e dotata mai ceva ca in centrul orasului dar... exista un dar: tanarul blond - gen Brad Pitt - caruia i se spune "domnul doctor" are niste probleme...de caracter. Iata despre ce este vorba:
Aveam programare la ora 18.00. Pe la 17.55 ma aflam in sala de asteptare, unde se mai afla un domn. Incerc sa fac un pic de conversatie, aflu ca si el era programat la 18.00. Ok, imi zic, si-asa mi-e cam ... stiti voi... prefer sa mai astept... In vreo zece minute apare doctorul si ma cheama in cabinet, imi face o anestezie total pe nesimtite si incep sa prind curaj, gandind ca daca nu am simtit nimic pana acum, va fi totul ok. Asa au stat lucrurile pret de vreo 10 minute, timp in care misteriosul blond si-a facut treaba ireprosabil. Imediat dupa aceea, am inceput sa simt dureri ingrozitoare in zona din centru a maselei cu pricina. Ii spun, iar el ce credeti ca face? ma invita sa ies din cabinet. O secunda am crezut ca nu aud bine, sau ca glumeste, sau ca poate ma aflu in mijlocul unei filmari cu camera ascunsa. M-a trezit insa marele blond, cerandu-mi pe un ton foarte serios, chiar rautacios, sa ies. "Nu cred ca va doare... nu lucrez pentru persoane bolnave psihic... am si alti pacienti la usa (programate la aceeasi ora!)..asa ca va rog sa iesiti afara din cabinet, acum!."
Am iesit, i-am multumit...  Daca ar fi fost oricine altcineva in locul meu, ar fi ripostat, probabil... Da' ce dom'le, banii mei nu merg. De ce nu ma credeti ca doare, si chiar doare rau... nu aveti solutii pentru cei cu dureri?...cate si mai cate nu i se puteau spune acestei somitati lipsite de maniere.
Trebuie sa recunosc ca m-a rascolit foarte mult atitudinea aceasta; eram gata sa imi pun bruma mea de incredere in el, in conditiile in care, din cauza fricii, amanasem luni de zile  intalnirea cu stomatologul.
Ajunsa acasa, durerile s-au intetit si mai mult. Eram atat de descurajata si dezorientata, incat nu imi venea sa cred prin ce trec. Pentru ore bune, sufletul meu sensibil a suferit mai mult decat ma sacaia maseaua. De ce trebuie sa trecem prin experiente atat de jenante, venite tocmai dintr-o zona din care te astepti sa primesti acceptare si stoparea durerilor (contra unui cost substantial, desigur).
Ceva imi spunea ca trebuie sa merg mai departe si ca nu e un capat de tara... m-a rejectat un necunoscut... m-a catalogat bolnava psihic.... se intampla sa fie medic... eram gata sa-l si platesc... m-a lasat in drum cu o durere de masea incredibila....no problem!
Traim pe pamant... in Romania... epoca nesimtirii fara precedent...
------------------------------------
Am gasit intre timp un om cu caracter si ... surpriza!... cu OMENIE. Acesta mi-a tratat caria si mi-a mai ridicat putin moralul...
Cel putin am invatat cate ceva din toata tarasenia asta: 1. sa nu am asteptari din partea nimanui!. 2. sa merg la medic imediat cum se instaleaza durerea!. 3. sa apreciez omenia si sa ofer tuturor ocazia sa se bucure de prezenta mea!. 4. sa nu ma mai darame atitudinea altora, pentru ca sunt valoroasa in ochii lui Dumezeu, care ne trateaza pe toti copiii Sai, la fel!

sâmbătă, 11 iunie 2011

Un an de jurnal

Astazi, 11 iunie, Jurnal de Giulesti implineste un an.
Am inceput prin a scrie pe blogspot.ro dar dupa ~ 6 luni nu s-a mai putut accesa aceasta adresa, asa ca am creat jurnaldegiulesti.blogspot.com (din dorinta de a ma adresa in continuare vecinilor, prietenilor precum si tuturor celor care din greseala acceseaza pagina mea).
Imi doresc sanatate... pentru mine, familia mea, pentru cei care ma citesc dar si pentru cei care poate ma "ocolesc".... Este loc pentru toti sub soare, asa ca Jurnal de Giulesti merge mai departe!
Sa auzim de bine si la multi ani tuturor! ;-))

Articole dragi sufletului meu:
 http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2010/11/recover-jurnal-de-giulesti-happy.html
http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2011/04/trece-timpul.html
http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2011/04/povesti-adevarate-si-cu-tilc.html
http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2011/05/bunatati-gatite-fara-foc.html
http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2011/05/vine-1-iunie-la-jurnal-de-giulesti_28.html
http://jurnaldegiulesti.blogspot.com/2011/06/minuni-se-intampla-in-romania-anul-2011.html

Daniela

joi, 9 iunie 2011

Frumusete absoluta

...In miezul noptii...
sa adulmeci infinitul privind spre stele,
sa te imbete mirosul crinilor,
sa asculti cantecul greierasilor si tonurile brotaceilor.....

Pomii par mai semeti si au frunzele lucioase, parca poleite, noaptea....
Cate un fulger brazdeaza cerul si iti da fiori...
Simti pe Cineva in spatele tau, in jurul tau, in tine...
Ramai vrajit de maiestria cu care a fost creata natura....

Cat de stresat ai fi fost in timpul zilei, cat de obosit te simteai cu doar 5 minute inainte, nu mai conteaza. Tu simti ca renasti si nu ai vrea cu niciun chip sa te mai  intorci in casa.
E tarziu, linistea gradinii e grea ca de plumb. Toate frumusetile descrise mai sus, neclintite, parca asteapta sa se intample ceva. La fel si tu.....
Oare ce fac ceilalti? Dorm. Nu au habar de bucuria si sublimul din sufletul tau....
E asa frumoasa viata!
Simti ca inima ti se face mare-mare incat ar incapea toata lumea in ea, ca devii mai bun si mai iubitor..... mai intelegator.... 

E tarziu si te asezi in pat. O noua zi se iveste in curand....

Nimic nu se compara cu frumusetea naturii chiar dezlantuite, cum s-a intamplat dupa amiaza. Vantul puternic si ploaia mi-au soptit parca "sunt tot Eu... nu te ingrijora..."


miercuri, 8 iunie 2011

Minuni se intampla. In Romania. Anul 2011. Iar in discutie se afla o institutie a statului. Incredibil!

Referitor la un articol Jurnal de Giulesti de saptamana trecuta pe care il gasiti  aici si urmare a sesizarii pe care Jurnal de Giulesti a facut-o Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 din Bucuresti -

Astazi am primit o veste cum nu ma asteptam de buna, de la dna Petra Radu din Crangasi, de 83 ani. O delegatie de la Directia Generala de Asistenta Sociala a fost la dansa acasa si dupa ce i-a ascultat pasurile, au inscris-o in programul lor de intrajutorare; urmand ca batrana sa primeasca pe langa consiliere si serviciu juridic gratuit in vederea rezolvarii problemei actelor care i-au fost sustrase, si tot ajutorul de care are nevoie un batran fara copiii, avand o pensie mica si aflandu-se in continuare imobilizata la pat.

Un inger i-a zambit, asadar, doamnei din povestea noastra, un alt inger (in persoana tinerei vecine din scara blocului) o ingrijeste ca pe un copil, o hraneste, ii procura medicamente, fara a avea un interes anume.

Toate acestea nu au lasat-o rece pe femeia care acum doreste sa incheie actele lasand tot ce are tinerei, fara a se teme ca va mai regreta vreodata alegerea facuta.

Multumim, in numele dnei Petra Radu, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 din Bucuresti!

Minuni se intampla. In Romania. Anul 2011. Iar in discutie se afla o institutie a statului. Incredibil!

duminică, 5 iunie 2011

Vine vacantaaaaaaaaaa!!!!!!!!


Caldura mare, parcuri pline, jucarii, palarii, in curand stranduri si piscine tot pline, e vacanta si deja se simte in aer un iz de libertate....

Stiind ca multi dintre parinti nu intra in concediu in acelasi timp cu vacanta copiilor, ne intrebam cum le "programam" toate aceste evenimente?

Avem un sondaj pe pagina laterala, legat de gradinitele particulare. Venim si noi cu idei pentru o vacanta fara griji atat pentru parinti cat si pentru copiii pe care vrem sa ii avem aproape, sa ne imprietenim, sa ne distram si sa ne bucuram de frumoasa si mult asteptata vacanta de vara!

Clubul Top Kids
Detalii, in curand pe Jurnal de Giulesti

joi, 2 iunie 2011

Ambulanta suna intotdeauna de 3 ori

Ambulanta vine intotdeauna de 3 ori....fara macar sa rezolve un singur caz.
De dimineata pana seara s-au perindat ieri medicii de la ambulanta, la adresa unei batrane din Crangasi, imobilizata in urma unei cazaturi. Fiind singura pe lume, fara urmasi sau alte persoane care sa o ingrijeasca, batrana a apelat la o tanara din scara blocului, rugand-o sa faca solicitare la 112 pentru o ambulanta, apoi sa o insoteasca la spital.

Iata ce relateaza tanara:
"Pe la 10.30 dimineata am sunat pentru prima oara la 112, solicitand ajutor pentru dna. Petruta, 83 de ani, care a cazut in casa si nu se mai poate misca din cauza durerilor. Am asteptat pana la ora 14,30 - cand un medic irakian a intrat in garsoniera batranei, vorbind tare si luand-o pe aceasta in ras. I-a spus in gluma: "ce ai patit, mamaie? te-a trantit amantul si ai cazut?" Irakianul nici nu a atins-o macar pe batrana, dar i-a si dat diagnosticul. A conchis ca nu are probleme osoase, sa nu se mai planga atata, ci ca i-ar fi intepenit un muschi.... asa ca ar trebui dusa la spital pentru investigatii. Exista insa o problema, aceea ca nu poate fi transportata cu masina de mici dimensiuni cu care venise, drept pentru care i-a scris un bilet de trimitere, promitand ca va trimite o ambulanta mare, cu carucior, sa o duca la Spitalul Universitar".
Babuta e cardiaca si s-a panicat ca nu va avea cine sa o ajute in acest demers;  a rugat-o pe tanara sa nu o lase singura, sa continue sa astepte impreuna a doua ambulanta. Dupa alte si alte telefoane, in jurul ori 17,30 a sosit un sofer care de asemenea a ridicat o problema; desi venise cu caruciorul pentru a o transporta, acesta s-a plans ca nu poate sa o ia in brate pana la un etaj mai jos, unde se afla liftul. Asa ca a abandonat-o si acesta, promitand ca va trimite un medic sa o consulte, sa ii faca un calmant; poate - poate se pune pe picioare si nu va mai fi cazul sa o duca la spital. A tinut sa faca insa referiri la adresa medicilor si sistemului medical din care reiesea ca nimeni nu isi da interesul, ca spitalele gem de cazuri care asteapta pe holuri fara sa ii preia cineva. Spitalul Universitar, de exemplu, preia mai nou si cazuri din judetul Ilfov... lumea sta puhoi pe hol si nu crede ca ar fi cazul sa se intample si cu dna Petruta la fel.
Cele doua femei nu au avut niciun cuvant de spus. Soferul s-a facut nevazut pentru ca dupa doua ore sa apara o doctorita, slava Domnului, ultima!
Aceasta a pus capac rabdarii si dorintei batranei de a se mai da pe mana doctorilor.
A facut galagie mare, acuzand-o pe aceasta ca cheama ambulanta de nu-stiu-cate ori pe zi, ca refuza internarea si ca pune medicii pe drumuri. Nu a stat de vorba nici 5 minute, a facut scandal ca la usa cortului, nu s-a atins in niciun fel de batrana (care de suparare si nervi - nu se mai poate ridica nici pentru a merge la toaleta). A plecat. Asa cum au facut toti cei dinaintea ei.
Se mai cade sa tragem vreo concluzie, mai renteaza sa supravietuiesti unui asemenea sistem? Sa asteptam sa se propuna vreo lege desteapta legata de eutanasia celor peste 80 de ani, ca tot e la moda eutanasia ????....
Doamna Petruta nu are pe nimeni pe lume, tanara care ne-a relatat cazul are un copil de 5 ani si nu poate sa stea 24h/24h langa dansa, acum cand are mare nevoie de ajutor.
Cine? Cum? Cand? Sunt niste intrebari la care nu se va gasi vreodata raspuns. Poate dupa ce s-o stinge din viata.... se vor gasi cateva rude indepartate gata sa roiasca pe singura avere ce i-a ramas: o garsoniera saraca, la etajul 10... strada Sperantei...pierdute.

Informatii noi. vineri, 3 iunie 20011
In cele de mai jos va prezentam informatii noi despre caz. Tanara vecina a batranei imobilizate, mama a unui copil de 5 ani, continua sa ii acorde acesteia toate ingrijirile necesare. Vazand bunavointa neinteresata a fetei, batrana a adus in discutie existenta unei familii care s-a obligat sa o intretina, sa-i plateasca hrana, medicamente si utilitati, in schimbul locuintei. Cu toate acestea, familia respectiva nu se tine de promisiune, a intarziat foarte mult plata celor de mai sus si refuza sa ii acorde ingrijirea de care are nevoie in aceasta perioada. Nu au omis insa sa ii sustraga batranei  actul de nastere si contractul casei in original.
Afland ca am preluat cazul, batrana roaga Jurnal de Giulesti sa trimita un memoriu catre Directia Generala de Asistenta Sociala pentru a se deplasa la domiciliul dansei si a face lumina situatiei disperate in care se afla. Dna. Petruta a mai declarat ca se teme pentru sanatatea si viata ei, convinsa fiind ca raufacatorii nu se vor lasa pana nu o vor trimite in lumea celor drepti.

miercuri, 1 iunie 2011

Bloguri, Bloggeri si Cititori