miercuri, 30 mai 2012

Explozie de gusturi: dovlecel umplut yammi-yammi

Ieri am ieşit cu copiii la oraş ;-). Au vrut pizza. Cu pui. În timp ce îi suflam celui mic, mai gustam şi eu cîte puţin... mirosea mult prea bine.

Era şi tati cu noi, mă gîndeam că nu e prea plăcut să miroşi, să miroşi şi să nu guşti şi tu măcar o coajă de blat, acolo...

Pe drum spre casă m-am tot gandit: ce să gătesc eu la cină, să fie bun de tot, să semene cît de cît cu pizza, să mă folosesc de ce am în frigider, să-i placă foarte mult şi să nu mă simt vinovată...de ce nu prea ştiu... că omul nu are astfel de trăiri intense ca artistul din mine. El daca nu mănîncă, nu mănîncă si pace.

În primul rînd imi trebuia un "suport" pe care să aşez feliuţele de legume. M-am uitat în frigider, am zărit dovlecelul. Nu-i place. Totuşi e cel mai potrivit pentru a-mi servi drept blat în cina surpriză pe care am de gînd să i-o prepar. Mi-a venit ideea de a-l tăia feliuţe subţiri, a-l asezona cu sare şi a-l freca cu usturoi (numai şi numai să-l accepte). Nu îmi dau seama ce are cu săracul dovlecel... e destul de ciudat pentru un consumator exclusiv de hrană crudă.

- Am tăiat ciupercuţele in feliuţe subţiri, la fel si ardeiul, ceapa, roşia.
- Am presărat putină pudră de migdale pe feliuţa de dovlecel frecat cu sare, ca să-i dea aderenţă mai bună. Am aşezat legumele.
Au urmat sarea si cateva picaturele de ulei.
Rezultatul?

UN DELICIU
încearcă şi tu!

Un comentariu:

Carmen Tender spunea...

Pare..yammyyy!!!

Bloguri, Bloggeri si Cititori