marți, 14 august 2012

CONCURS. Cumparaturi pentru scoala

Cine n-are sfatuitori de suflet, sa-si cumpere. Eu ma bucur si  pot sa  declar cu mana pe inima ca ori de cate ori v-am adus in discutie o problema, cat de mica, ati fost acolo, v-ati facut auziti. Oare la fel se va intampla si de data asta?

Se da una bucata grija maxima la corason: baietul mamei pleaca in armata la scoala in toamna.Si vai, si vai cate ape ne mai trec numai la gandul ... hainute (de care), uniforma?, rechizite (de care, de unde), ce se potriveste mai bine in clasa I, trollerul sau ghiozdanul de spate ce ne cocoseaza si pe noi mamele, daramite pe scolari.

Va rog, dati cu subsemnatul, mamici, tatici, bunici! 

Foto: www.stilcool.ro

CONCURS
Vin si eu cu o micuta si aromata surpriza - un sapunel verzui cu argila albastra, mirosind a pin si menta. Sa ne revenim din ingrijorare.
Perioada de desfasurare a concursului: 15 - 22 august 2012
Conditii de participare:

  • oferiti cel putin 3 sfaturi pertinente, parintilor care isi inscriu copiii in clasa I, cu privire la cumparaturile pentru scoala.
  • like paginii de Facebook Jurnal de Giulesti
  • like & share pe Facebook sau Google+ articolului "Cumparaturi pentru scoala"



La finalul concursului promit sa pun totul pe hartie si sa postez pe site, sunt convinsa ca sunt multi parinti care vor avea nevoie de inspiratie la acest capitol.

P.S. Participantii care nu trimit comentariu sunt exclusi din concurs chiar daca au bifat like & share articol. 



Update. 

castigatoarea sapunului cu argila albastra si ulei esential de pin este...........





11 comentarii:

Rotaru Gabriela spunea...

Incepe scoala cu emotii si pentru copii si pentru parinti. Sfaturile pe care ti le pot da draga Dana sunt urmatoarele: uniforma o poti cumpara de la magazin iar in privinta rechizitelor te sfatui sa nu cumperi multe ,deoarece la inceput oricum la sedinta cu parintii invatatoarea sau invatatorul iti da o lista cu tot ce are nevoie copilul.Nu are rost sa cumperi multe ,poate ca nu toate ii trebuie acum si apoi fiecare invatator ori invatatoare au listele si preferintele lor in materie de rechizite.

Bianca Roxana spunea...

Cateva sfaturi pentru inceputul de an, asa cum mi le aminesc eu din scoala;)
- uniforma poate diferi, astfel ca este bine sa iei legatura cu cineva din scoala inainte de a face o investitie care se poate dovedi inutila.(anumite scoli au propriile lor modele).
- trebuie sa ii pregatesti rechizite potrivite si cum nu stii inca necesarul, cred ca in prima zi de scoala se pot primi sfaturi concrete de la invatator.
- copilasul va avea nevoie de echipament sportiv: trening cu bluza preferabil cu fermoar,sa nu transpire foarte rau; adidasi comozi si nu foarte mari/grei, avand in vedere ca de doua ori pe saptamana ii va purta in sacosica la scoala si inapoi.
- geanta cu multe compartimente(eu una nu as opta pt troller), penar, stilouri,creioane,carioci poti cumpara fara grija, dupa gustul si placerea copilului, va fi cel mai fericit sa le aiba pe toate personalizate cu eroii preferati.
- nelipsitele buchete de flori pentru personalul scolar;)
Cam acestea imi vin acum in minte acum.
Succes si emotii putine!
share https://www.facebook.com/bianca.roxana/posts/436713303034384

Little Mary spunea...

Fara emotii prea mari ca altfel le veti transmite si copilului dvs va sfatuiesc sa nu cumparati prea multe rechizite, ghiozdanelul sa nu fie prea scump pentru ca la anul cu siguranta va vrea altul si florile pentru invatatoare/ sau orice altceva pentru invatator. Si multa sustinere pentru a i se parea interesant si atractiv si copilului. :) Mult succes

liliana iordan spunea...

Am citit ce ai scris si am simtit emotiile pe care le ai, cred ca mai mari decat ale copilului...In privinta uniformei, eu cred ca singura investitie sigura sunt camasile albe, in rest fiecare scoala are preferinte. Eu am cumparat ghiozdan roller si m-am pacalit, asa ca nu cred ca e cazul, doar daca e unul foarte scump(eu am dat 60 lei) si nu stiu daca merita investitia, oricum noi parintii caram ghiozdanul in primul an scolar :)). In rest, sigur un stilou, un penar,creioane colorate, acuarele. Cam atat, restul dupa sedinta cu parintii in care invatatoarea va avea grija sa va dea o lista luuuuunga. Succes la scoala,parinti si copil!

Tudor Elena spunea...

Prima zi de scoala este un eveniment, pe cat de emotionant, pe atat de stresant pentru intreaga familie.
Mergeti impreuna cu el sa cumparati obiectele necesare pentru scoala si cereti-i parerea atunci cand le alegeti.
Lasati-l sa-si ia cu el, daca doreste, un obiect care-i confera siguranta (jucaria lui preferata, un animal de plus).

Jane spunea...

Incepe scoala cu mari emotii stiu si eu am trecut prin asa ceva acum sunt mai putine pentru ca sunt mari copii sunt deja la facultate si isi fac singuri necesarul pentru inceperea scolii.Sfaturile pe care ti le pot da sunt nu cumpara uniforma mai intai intreaba la scoala respectiva pentru ca fiecare scoala are principile ei rechizite nu prea multe pentru ca la prima sedinta care va fi imediat dupa incepere scoli se va spune ce si cate rechizite se va lua,un ghizdan mic si nu prea scump pentru ca in fiecare an o sa vrea altul eu stiu de la mine un buchet de flori pentru invatatoare penar care nu trebuie sa lipseasca cu stilou creion guma creioane colorate,si multa sustinere din partea parintilor,cam atat la inceput dupa va veni si greulsi pentru parinti financiar vorbind si pentru copil ca invata lucruri noi.

Unknown spunea...

Desi copilul meu este putin mai micut, cred ca ar trebui sa le cerem parintilor multa rabdare si chibzuinta atunci cand achizitioneaza produsele, deoarece multe o sa aiba nevoie ulterior sa fie cumparate, asa ca nu trebuie sa exagereze cu aceste cumparaturi. Hainele sa fie utile si practice, nu neaparat de firma si in trend, doarece copii sunt mai entuziasmati de prima zi de scoala decat de haine, iar ceea ce este important sa va fixati inca de la inceput un buget relativ fix pe care sa nu il incalcati

claudia_mami spunea...

Primul an scolar vine cu emoti atat pentru copii dar si pentru parinti ca si sfat :
1; nu cumpara rechizite deoarece doamna invatatoare te va indruma cu o lista plina cu ce le trebuie lor la scoala .
2. uniforma sa cumperi nustiu ce sa zic acum depinde de scoala spre exeplu la noi directoru cu invataori si parinti au decis sa faca la comanda costume si uniforme pentru copii mai speciale .
3. ghiozdan te sfatuiesc sa alegi cat mai de buna calitate spre ex: sunt care se spala la masina de spalat si sunt rezistente dar trec de 50 ron
4; nu asi alege troler si aici spun si de ce se strica repede al taraie pe jos si sunt asa de enervante se murdaresc si sincer imi displac total .
5. incaltamintea sa fie cat mai de calitate deoarece sta 4 -6 ore incaltat daca este un papuc de calitate nuti va da bataie de cap mai tarziu .
6; pentru fetite se gasesc o sumedenie de panbligute, clamite si elastice cat mai dragute dar tare frumos era cand noi generatia mea avem toate fetitele panblicute albe cu niste funde albe frumoase pe cap eram mai cochete decat toate clamitele noi aparute prin magazine . 7
7. nu uita ce alege sai pui de mancare in ghiozdanel eu ai pun un sendwis si un dulce dar nui dau bani de buzunar ,am vazut multi copii care dau bani pe prostii si nu le tin de foame .
8. o sticluta cu apa sau ceai ,un pachetel de servetele umede,l va ajuta pe micut . si intrun final un nou an scolar plin de note mari , si cu multe lecti usoare.iar tie draga mamica multa rabdare ,calm si cu un pic de ajutor din partea ta la lectii micutul va depasi cu bine si primul an ,va fi greu dar va trece repede anul . cu drag nicoleta

luminita ioana popescu spunea...

prima zi de scoala !!!! cat a trecut de atunci,dar imi amintesc cu placere de febra cumparaturilor..in primul rand,draga mea Dana...inarmeazate cu mult calm si sa purcedem la drum....
-un ghiozdan..de preferat de umar,penar gata echipat,betisoare,numaratoare,plastilina,hartie glasata,forfecuta cu varfuri boante ptr.a nu se ranii,lipici,acuarele cu paharel din care nu curge apa daca este miscat(se gaseste in hiprmarket),creioane colorate,stilou,hartie creponata,etichete cat mai colorate,coperti de carte si caiet,rezerve ptr.stilou,radiere,ascutitoare,bloc mic sau caiet de desen,plansa de modelat plastilina.
-sac ptr.echipament sportiv,trening,adidasi
-bidonel ptr.apa,cutie ptr.sandwich
multa bafta draga mea si spor la cumparaturi.

florea mihaela spunea...

azi am primit sapunul... este super si are un miros asa de placut... abia astept sa il incerc.. va multumesc mult de tot!

Anonim spunea...

am primit sapunul si este super... are un miros asa placut.. abia astept sa il incerc. Va multumesc frumos!

Bloguri, Bloggeri si Cititori