duminică, 29 aprilie 2012

Pasta de ciuperci crude cu branza de capra


Dupa cum am amintit si in alte articole ale sectiunii "Alimentatie fara foc si nu numai", branza o obtin fara a adauga cheag sau alte minunatii, astfel:

 - las recipientul cu laptele acoperit cu un prosopel, la soare, o zi
 - pun laptele prins intr-un saculet special creat pentru asemenea indeletniciri (eu l-am luat de aici)
 - dupa inca o zi sau doua (depinde cat de consistenta imi doresc sa fie branzica) obtin textura pe care o    
   vedeti in filmulet.

incercati si voi! :-*

marți, 24 aprilie 2012

16 ani intr-un imperiu

Era in toamna anului 1992. Tocmai terminasem liceul si viata mea la oras (dupa cum puteti citi aici) trebuia sa inceapa sa capete un sens. Daca nu m-as fi angajat imediat, riscul era sa ma intorc acasa. Sa ma inscriu la o facultate nu putea fi vorba atata timp cat mama nu ma putea intretine "sa merg mai departe", cum ma atentiona adesea.

Cautam sa ma angajez cat mai repede. Din cautari in cautari, condusa de steaua ce mi-a harazit-o Cel de sus, am ajuns si eu, printre multi si talentati altii, in biroul din Calea Victoriei Nr.133-135, etaj 7 - biroul domnului Adrian Sarbu.

Tin minte momentul acela cat voi fi, dealtfel cum l-as putea uita caci nu ti se intampla de doua ori in viata sa ai un asa noroc. Eram imbracata intr-un costum dragut, albastru, cu fusta pana la glezne si bluza la baza gatului. Avea niste floricele mici, grena cu codite verzi, la fel de discrete. Imi statea bine cu el, gandesc acum,... atunci insa eram cam nemultumita de tinuta mea.Pe langa emotie si teama ca nu ma voi descurca la interviu, faptul ca nu gasisem ceva mai bun de imbracat (decat hainele cu care se imbraca mama la biserica) ma stingherea si mai mult.

Intru, dau ochi cu secretara, incredibila doamna Tresti, apoi sunt invitata in biroul marelui om. La orice intrebare cu care ar fi inceput discutia, nu as fi avut raspuns. Eram atat de pierduta si fara control, stateam in usa si mai-mai ca ma razgandisem, m-as fi intors din drum dar ... dadeam impresia de proasta crestere ... Mie insami mi-era greu sa cred ca am avut curajul sa ajung pana aici... Norocul a fost ca Dl. Sarbu nu a inceput prin a ma intreba ceva. Mi-a spus ca are in plan  sa construiasca un imperiu media, ca are de gand sa plece la drum cu tineri dornici de a munci si a face cariera in domeniul asta...iar daca voi ramane inside, cine stie, voi putea juca in filmul vietii lui...

Nu prea intelegeam eu ce spunea omul acela impozant, relaxat, cu vorbe alese si destul de sufletist. El, in schimb, a inteles de la bun inceput ca e inutil sa ma intrebe ce stiu sa fac. Dupa ce am iesit de acolo, tot ce conta pentru o fata de 18 ani ca mine era ca de a doua zi aveam sa am serviciu. Intr-o agentie de presa (Mediafax). Secretara. Dumnezeu s-a ingrijit ca eu sa primesc o slujba bine platita, alaturi de oameni interesanti, intr-o zona cu ritm si "informatii la cald" - mult peste orice vis nebun ale unei fete de la tara, fara educatie sau experienta de viata (in afara anilor de scoala, desigur).

Pentru mine, filmul acela de care vorbea seful, incepuse. Locul meu era chiar la intrarea in Agentia Mediafax. Un mic si cochet birou, cum nu mai vazusem pana atunci, avea sa fie al meu. Il imparteam cu un domn in varsta, al carui nume, din pacate, nu mi-l mai amintesc. Lucra la telex. Era un domn slab, batran, tacut, dar care m-a "primit" din priviri, ca si cand eram dintotdeauna de-a locului, ca si cand de mult ar fi fost nevoie de o persoana ca mine in preajama.

~ va urma ~

duminică, 22 aprilie 2012

Tocanita de lectii, sfaturi si conopida

In cele din urma ne-a iesit sarmana tocanita... atat am chinuit-o.... (si ea pe noi). 
A trebuit sa si filmam (pe rand), sa si gatim, sa legam si doua vorbe intre noi... 
Ce mai! Echipa in toata regula!
Uite-asa ne petrecem noi timpul. Liber :-)))))







joi, 19 aprilie 2012

"R" de la rucola

Prima oara am aflat de existenta ei acum vreo doi ani. Nici nu visam ce mult o sa o iubesc pe frunzulita aceasta decupata, ce aduce a papadie la infatisare dar cu un inconfundabil gust...



La inceput mi se parea gretoasa, dezgustatoare chiar. Sudiind retete si meniuri crude, pentru a-mi hrani sotul ierbivor :-), am constatat ca majoritatea adeptilor dietei raw insista ca rucola nu ar trebui sa lipseasca de pe masa celui ce se vrea sanatos. Vrand-nevrand, am inceput sa prepar clasicele salate (adica cele care contin salata verde, rosii, ceapa, ardei, castraveti etc), imbogatindu-le cu o mana buna de rucola.

Astazi am ajuns sa nu mai pot trai fara ea. Cand mi-e foame, primul meu gand se indreapta spre raftul din frigider unde caserola cu rucola sta ca o regina, asteptand s-o devoram.

Intr-o seara, la o filmare, am cumparat de la Mega Image niste rucola, in ideea de a o combina cu ceva, sa preparam un sandvich. Am sfarsit prin a manca, impreuna cu vedeta mea preferata, Nuami Dinescu, toata rucola :-).

Cat de gustoasa mi se pare acum, cat de dependenta sunt de verdeturi precum rucola, leurda (pacat ca trece repede sezonul ei), loboda rosie (pe care o consumam atat in salate cat si in ciorbite sau mancarici scazute)!

Voi ce legume/fructe/preparate/feluri de mancare preferate aveti?


marți, 17 aprilie 2012

Scortisoara

          Podoabele noastre cosmetice s-au inmultit, primindu-le cu ele, in ladite, pe surorile mai mici - sapunurile cu miere si propolis. Mirosul din casa a capatat o noua trasatura, iar rabdarea voastra va fi pusa la incercare si de asta data.
          Peste 3 saptamani vom vorbi limba "mieroasa" a acestor surate atat de fine si catifelate ca iti e si teama sa le tii in mana... sa nu le frangi....


          Pana atunci, va aduc in prim-plan sapunul cu scortisoara. 
         Cu mirosul lui aparte, avand textura unei ciocolate de casa, moale la atingere si de neinlocuit la contactul cu pielea, sapunul cu scortisoara a devenit inca de la inceput vedeta seriei "Total natural".
         
         Pentru pielea obosita sau aspra, folosirea sapunului cu  scortisoara (bogata in antioxidanti), poate fi cea mai potrivita alegere. Uleiul de masline hidrateaza in cel mai placut mod cu putinta, scortisoara exfolieaza bland pielea, stimuland circulatia, intarind tesuturile si tonificandu-le. 
          Considerata de specialisti un adevarat antibiotic natural, scortisoara ajuta si la tratarea acneei sau a altor probleme legate de ten. Veti ramane foarte placut impresionati de luminozitatea pe care i-o confera tenului sapunul natural cu scortisoara. Cu aceasta ocazie va indemn sa folositi sapunurile "Total natural", cu incredere, pe toata suprafata corpului. 
          Nu stiu ce asteptari aveti voi de la produsele de ingrijire, insa sotul meu, cel care prepara sapunurile "Total natural", din dorinta de a "revolutiona" productia de sapun hand made, se ambitioneaza sa nu foloseasca absolut nimic artificial (vezi parfumuri sau coloranti, componente ce i-ar da sapunului doar aspect comercial atragator) in reteta sa. Din acelasi motiv nu pune mare pret pe forme, la acest moment fiind de parere ca sapunul pur, turnat in floricele si inimioare etc, isi pierde din proprietatile atat de pretioase. Este o ocazie probabil unica pe care o oferim - aceea de a va bucura de un produs natural, curat, simplu, atat de cautat de amatorii de produse bio din intreaga lume.


Nota: In saptamana 15-21 aprilie sunt disponibile urmatoarele produse: sapun cu scortisoara, sapun cu argila alba, sapun cu argila albastra si sapun "in doua culori" -  cu argila alba si cacao.

duminică, 15 aprilie 2012

Hristos a inviat!

          Domnul este Pastorul meu in orice clipa. Gandul meu se indreapta spre El zi si noapte. In El ma incred cu toata inima mea si imi inalt sufletul in rugaciune de multumire pentru viata pe pamant, pentru familie, pentru dragoste si toate cele ce le-a sadit in noi. Bucuria cea mai mare si speranta mea eterna sunt cuprinse in aceasta fraza: Hristos a inviat! Amin



miercuri, 11 aprilie 2012

Doamne, iti multumesc pentru leurda!

          Din capul locului va marturisesc un lucru - citesc cu deosebita placere si chiar ma relaxez si imi clatesc ochii - ori de cate ori vizitez site-ul "Lyfestyle blog". Este un izvor de inspiratie pentru mine si o admir foarte mult pe Ina Todoran, cea care il detine. 
          Reteta de mai jos este propusa de ea, eu modificand-o in functie de ingredientele pe care le am la idemana.

PATEU DE LEURDA mmmmiammmmm

- o mana de nuci tinute  o noapte in apa (sau tot atatea seminte crude de floarea soarelui care au stat 30     
  min in apa)
- doua legaturi de leurda
- sare, ulei de masline, 1/4 cana apa
- zeama de la 1/2 lamaie mica
se mixeaza pana se "topesc" devenind o pasta de textura unui pateu.

de doua saptamani consum zilnic acest pateu.....

chiar si la micul dejun.... e delicios! combinat cu felii de legume sau pe paine....

Micutul Emi e mare amator de verdeturi. Ia priviti ce frumos a crescut! :-))))


marți, 10 aprilie 2012

Oferta total naturala


Cadou "Total natural"
Contine:
bol de sticla
sapun  ~ argila alba 115g ~
sapun  ~  tarate 110g ~
plante uscate parfumate
Pret: 33 lei
Livrare gratuita in Bucuresti

0744.668.498



Cadou "Total natural"
Contine: 
 ~ prosopel de maini ~
~ savoniera lemn ~
sapun  ~  tarate 120g ~
steluta parfumata
Pret: 25 lei
Livrare gratuita in Bucuresti

0744.668498

Nota: in saptamana 8-14 aprilie, sunt disponibile urmatoarele produse: sapun argila alba (lavanda & ylang-ylang), sapun argila albastra (lavanda & ylang-ylang), sapun scortisoara (lavanda & ylang-ylang)

Bloguri, Bloggeri si Cititori