luni, 25 iunie 2012

Instantanee de la Scoala Biblica de Vacanta

Pregatiri, emotii, asteptare.


Bine ati venit, dragi copii!
Voi stiti ce inseamna sa fii erou? Gabi, 7 ani - "inseamna sa lupti, sa ii salvezi pe ceilalti si chiar sa iti dai viata pentru ei"


Multi ne-au vizitat pentru prima oara. Au fost mai retinuti, dar au promis sa revina.



Nerabdarea de a incepe lucrul pe grupe de varsta.





"Eu am un coleg la scoala cu care nu vorbeste nimeni pentru ca e rau, bate copiii, fura. Cum sa il ajut? Sa ma rog pentru el?" Si s-a rugat intreaga sala.

Animalele, inainte de a intra in corabaia lui Noe

Oare ce se va intampla pana la sfarsit?



Ne-am impartit pe grupe. Va prezentam Sectiunea GRADINITA, grupa "Prieteniei"
 ILINCA, MIRUNA, ALEXANDRU, MATEI, VALI, ANUTA SI EMI




Anutza a fost foarte atenta si a dat cele mai bune raspunsuri.


Si mamicile, si copiii am fost pe rand animalute ce au intrat doua cate doua in arca sugerata de banda adeziva. Am latrat, miaunat, ciripit, racnit. Noe ne-a invitat politicos, ne-a hranit, o mamica ne-a udat cu cativa stropi de apa. Apoi a aparut un curcubeu.

Aceasta a fost seara I

Va asteptam si pe voi!

sâmbătă, 16 iunie 2012

Vine vacanta mare 2012!




Bună, dragii mei dragi!

Căldura şi dorul de distracţie, de jocuri şi voie bună îi îmbie pe cei mici, imediat după încheierea anului şcolar, spre cluburile de vacanţă.

Şcolile Biblice de Vacanţă organizate de bisericile din ţară şi din străinătate pot constitui o binevenită ocazie pentru copii de a petrece o săptămînă în compania celor de o vîrstă cu ei. Aici ei află lucruri noi şi captivante din povestirile biblice, experimentează jocul în echipă, participă la concursuri,  realizează lucruri practice cu mînuţele lor, se delectează învăţînd cîntece şi poezii şi cîte şi mai cîte nu pot să faca nişte copii plini de energie într-o săptămînă.

Voi aţi auzit de existenţa acestor cluburi de vacanţă? Sunteţi curioşi? Doriţi să vă înscrieţi copiii la Şcoala Biblică de Vacanţă ce se va desfăşura în cadrul Bisericii "Noul Grant" din Bucureşti, Str. Lucăceşti, Nr 32 (punct de reper Podul Grant, Cartier Crîngaşi)? Sunt aşteptaţi copii cu vîrste între 4-14 ani, indiferent de orientarea religioasă a familiei lor, să se cunoască, să facă schimb de experienţe, de cărticele, să socializeze participînd în săptămîna 24-30 iunie 2012 la activităţi spirituale şi educative într-un cadru creştin, primitor, menit să ajute la conturarea unei atitudini pozitive faţă de lume şi viaţă.


Pe lîngă surprizele ce vă vor aşteapta aici, vă anunţ cu mare bucurie că mă înnumăr şi eu printre voluntarii care se vor ocupa de copiii dumneavoastră, în cazul în care veţi alege să spuneţi "da" invitaţiei Bisericii "Noul Grant".

Să ne vedem sănătoşi!

vineri, 15 iunie 2012

Q & A



De cînd mă plimb prin lume cu coşuleţul Scufiţei Roşii aducînd bucurie dar şi curiozitate legate de Săpunul "Total natural" am adunat cîteva păreri, preconcepţii, presupuneri şi bineînţeles întrebări. Voi încerca să le expun în articolul de faţă şi, pe cît posibil, să le dezleg misterul.

În această nouă conjunctură mi-am făcut multi prieteni, un număr impresionant de persoane valoroase care s-au lipit de sufletul meu şi de care realmente mi-e greu să mă despart cand vine momentul cu pricina.


1. "Cum v-a venit ideea să vă apucaţi de confecţionare săpun natural hand made?"

Suntem de părere că a venit vremea să renunţăm cu adevărat la produsele ce poluează aerul pe care îl respirăm, să ne întoarcem la atît de vehiculatul şi banalizatul termen, natură. Uleiurile pe care le folosim in compoziţia Sapunului "Total natural" (uleiuri lichide şi solide, avînd fiecare rolul său) înlocuiesc cu succes grăsimea animală pe care o folosesc pînă astăzi gospodinele din mediul rural.

Confecţionarea săpunului natural 100% oferă beneficii nu numai celor cărora li se adresează, ci şi nouă, celor care îi dăm viaţă. Nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăim atunci cînd testăm reţete, găsim noi şi noi metode de a îmbunătăţi imaginea sau aromele feliilor de crema-aromată numita Săpun de casă "Total natural".

2. "Sunt săpunurile hand made bune şi pentru îngrijirea părului?"

Dacă aveţi bunicii la ţară şi v-aţi petrecut vacanţele la dînşii, probabil ca v-aţi spălat măcar o dată părul cu un pietroi mare de săpun de culoare galben-maronie. Ei bine, săpunul nostru, bogat în uleiuri pe care le foloseau pe vremuri femeile de la curţile împărăteşti pentru a-şi unge pielea şi părul, e cu atît mai mult indicat în a fi aplicat pe păr ca un tratament natural. Uleiul de măsline hidratează firul de păr, îi dă un luciu incredibil şi, în cazul în care aveţi părul o idee mai ondulat, îl ajută să devină inele-inele. Uleiul de cocos e vinovat de spuma fină ce se dispune pe întreaga suprafaţă a zonei aplicate. Uleiul de palmier este bogat în vitaminele A şi E iar uleiul de migdale, folosit încă din cele mai vechi timpuri de frumoasele regine egiptene, este recomandat pentru orice tip de piele - delicat, hrănitor şi calmant.



3. "De ce se topesc săpunurile naturale mai rapid decît cele din comerţ?"

Săpunul natural conţine glicerină care se obţine în urma saponificării. Ea îi conferă un grad înalt de hidratare, ceea ce e absolut necesar şi de căutat la un săpun natural. Această glicerină naturală din săpunul nostru atrage insă apa, făcîndu-l să se topească mai uşor. Pe de altă parte din săpunul 100% natural lipsesc substanţele artificiale de umplere şi întărire, pe care le au cele din comerţ. De aceea este vital să avem grijă de aceste giuvaieruri naturale păstrîndu-le în savoniere care permit scurgerea, ba chiar, pe cat posibil, să le ferim de aburii din baie, izolîndu-le într-un loc uscat şi răcoros, doar de noi ştiut.


4. "Sapunul Total natural este chiar interesant. Incă de la primele spălări observ o echilibrare a aspectului tenului, mîinile imi sunt mult mai fine, să fie oare autosugestia?"

Nu, nu este autosugestia. Săpunul natural începe să îşi facă simţite beneficiile asupra pielii, aromele uleiurilor esenţiale aduc un plus de bine stării tale generale, o adevărată aromaterapie intr-o porţie de natură. Totuşi, trebuie ţinut cont de faptul că un săpun chiar 100% natural, folosit o lună-două sau a la long, nu va rezolva de unul singur problemele tale legate de ten, păr sau restul pielii corpului. Este de preferat să acorzi o mai mare atenţie dietei, odihnei, recreerii, hidratării (cantitatea de apa pe care o bei pe zi) şi nu în ultimul rînd deschiderii inimii spre frumos, pozitiv, spre cel de lîngă tine, spre Cel de Sus care te iubeşte şi te preţuieste atît de mult.

~ va continua ~


luni, 11 iunie 2012

Sapun natural de... LA MULTI ANI

Argila alba si albastra 
Argila alba si albastra 

Boia dulce si sofran 
Boia dulce si sofran 

Ciocolata

Ciocolata

Cacao si menta


Miere si propolis

Miere si propolis

Scortisoara

Scortisoara

Scortisoara

Tarate de grau

Tarate de grau

Telefon: 0744.668.498
Daniela 

Din toata inima



Noutăţi din N-V

Se mai încheie o săptămînă, se mai încheie un concurs. De data aceasta nu m-aţi convins că doriţi să încercaţi Săpunul "Total natural" cu argilă. Probabil că cerinţele nu prea au fost pe gustul vostru.

Dacă săptămînile trecute abia reuşeam să închei centralizarea datelor pînă la ora extragerii numelui cîştigător, iată-ne astăzi la drum cu numai 5 "pretendenţi".

Comentariile voastre urmează să fie votate de cititorii fideli ai Jurnal de Giuleşti, pe care îi rugăm din toată inima să fie alături de noi în acest demers, în zilele de luni, marţi şi miercuri.

Comentariul care va primi mai multe voturi pînă miercuri la orele 23.59 va aduce aceluia care l-a conceput, mult rîvnitul săpun fin cu argilă. Şi pentru că avem două tipuri de argilă, îi cedez cîştigătorului dreptul de a alege între săpunul cu argilă albă şi cel cu argilă albastră.


Comentariile sunt:


Sabina Dragomir spunea...



Ca de fiecare data, articolele tale imi incanta sufletul! Despre vecini? O sa iti povestesc o experienta a tatalui meu, ce locuieste in Valenii de Munte. Mama era la mine, avea grija de Alesia cat am fost la job 2 saptamani :), atat a stat fara mine :)). Iar dragele lui vecine, la ceas de seara, au sunat la usa si fiecare cu ce avea mai bun de pus pe masa, i-au oferit bucurie de fapt! Stiind ca este singur acasa si gospodina lipsea :) S-au gandit ca el nu isi gateste cine stie ce si au pus fiecare pe cate un platou bunatati si i le-au oferit cu mare drag! In general ei asa se ajuta acolo in bloc, acesta este un mic exemplu. As vrea sa mi se intample si mie aici in Bucuresti! Inca mai astept si cred!
5 iunie 2012, 13:25
 Ştergere
Blogger Jane spunea...
Da foarte frumoasa descriere despre vecini eu ce pot sa-ti spun si eu am vecini buni care ne salutam vorbim cand ne intalnim si vrute si nevrute ne ajutam daca avem nevoie sa caram ceva s-au sa stricat ceva si pot ajuta eu si sotul meu ,mere si decate ori este nevoie suntem prezenti.Eu sunt nascuta in giulesti la maternitatea giulesti am stat pe strada Constructorilor cand eram mica la bunici acolo stateau ei si in vacante venem la ei la cinematograf la cuptorul de paine imi plcea la nebunie painea de acolo am amintiri foarte frumoase,de cand ma stiu sunt Rapidista pentru ca Gilestiul va ramane intodeauna cartierul meu de suflet.
5 iunie 2012, 17:52
 Ştergere
Blogger MARY ANTON spunea...
Vecinii sunt impartiti in 2 categorii :buni si rai .Unii sunt chiar draguti si ai ce sa vb cu ei , dar unii sunt foarte invidiosi si prefer doar sa ii salut si atat.Ca vecini ajungi sa ii cunosti si stii din ce categorie face parte fiecare.
7 iunie 2012, 20:04
 Ştergere
Blogger v_tina spunea...
Eu am vecini pe care ii simt foarte apropiati,dar si unii pe care nu ii plac foarte tare.
Stau la bloc si cred ca nu exista om care sa stea la bloc si sa nu se certe cu vecinul de sus sau de jos. Uneori devine chiar amuzant.
Am o vecina care e mai invarsta,ca si bunicuta si ma stie de cand m-am nascut. Are si ea 2 nepotele dar nu prea vin in vizita. De fiecare data cand ma vede ma, pe oriunde as fi si cu oricine, ma ia de obraji si ma pupa. Imi place, dar uneori ma rusinez. Eram intr-o zi cu un baiat si cand am vazut-o am crezut ca nu o sa faca ceea ce obisnuieste de fiecare data, dar nu s-a intamplat ce speram eu. :)) Nu stiam cum sa ii explic baiatului ca nu e bunica mea si ca e doar o vecina care sa spunem ca tine la mine. Il mai am pe vecinul de sus care de fiecare daca cand are o sarbatoare ceva in familie vine si imi aduce mie un platou cu fursecuri sau ciocolata. De Craciun cand eram mai mica, imi aducea muuulte dulciuri. Nu imi venea sa cred la inceput pentru ca era omul care cand eram la 5 ani, pe certa pe toti pentru ca rupeam frunze si faceam mizerie. Credeam ca nu ii plac copiii.
In alta zi am vazut-o pe femeia de serviciu,care ne este si vecina i i-am spus ca are o brosa frumoasa si a insistat sa o iau pentru ca nu are ce face cu ea. Am luat-o si nu imi venea sa cred. Eram super fericita.
Mai aveam un vecin care stia cand e ziua mea si imi cumpara bomboane si imi canta. Doamne,nu am sa uit niciodata. Eram mica. Ma lua pe picioare si ne dadea suc si dulciuri. Foarte frumos!
Bineinteles ca am si vecini pe care nu ii pot suferi. Imi aduc aminte ca eram la gradinita si aveam o vecina care se tot lua de mama . Noi stateam langa spalatorie. Nu stiu ce cearta a avut cu mama, dar a luat furtunul cu apa si ni l a bagat in casa. Incepusem sa plang. M-am speriat rau atunci pentru ca nu stiam ce s-a intamplat. Mai am o vecine pe care nu o suport pentru ca sta sa ma pazeasca. Ii spune mamei cand ies si uneori mai si abereaza. I-a spus o data ca am adus acasa 3 baieti:dar unul dintre ei imi era vecin si ceilalti 2 au ramas in fata blocului. In alta zi a spus ca am plecat de acasa cu un baiat cu masina. Urat! Norocul meu ca stie mama ce fac si are incredere in mine.




http://www.facebook.com/vtina2411/posts/407132315991822
fb:Vale Tina
Anonim spunea...
Dl si dna Dinu! Vecinii mei! Doi oameni deosebiti care muncesc de dimineata pana seara in micutza lor gradina plina cu toaaate soiurile de legume si fructe, care dupa o zi istovitoare de sapat, udat si ce mai trebaluiesc ei prin curte.... isi gasesc un pic de timp sa ne intrebe daca avem nevoie de ceva, daca ne pot ajuta ei cu ceva. Vecina mea, de cate ori ma vede prin curte ma cheama la ea sa-mi mai dea ea cateva flori de plantat in gradina. Nici nu visam eu sa am asa vecini minunati!! Cu alti vecini inca nu am socializat pentru ca suntem de putin timp in zona. (bragadiru) Lore MYlitaru


Later news
In urma voturilor primite, Vale Tina este castigatoarea de saptamana aceasta a concursului "Total Natural". Felicitari! I
Imi poti trimite datele tale (nume, adresa completa, numar de telefon, nr oficiu postal) la adresa de e-mail danieladurama@yahoo.com sau pe pagina Facebook  a Jurnal de Giulesti (mesaje private).

miercuri, 6 iunie 2012

Pastă de legume crude


Din căutările nesfîrşite pe net după reţete noi de aperitive raw a rezultat una pe care am "corectat-o" puţin după bunul nostru plac, astfel:

- 1 ceşcuţă miez seminţe de floarea soarelui rîşnite
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină de hrişcă
- 3-4 buc tulpină ţelină (fără frunze)
- 1 ardei iute mic
- sare
- ulei de măsline

E sezonul ţelinei cu vrej mare, verde şi sănătos. Nu-l rataţi! După ce aţi preparat această pastă cu gust  bogat vă invit să ne spuneţi dacă v-a plăcut trimiţînd un mail cu sau fără fotografie pe adresa de mail danieladurama@yahoo.com. Spor!

marți, 5 iunie 2012

Cum funcţionez

Cred că aşa mi-e felul, să las în urma mea un aer de om normal în comunitatea în care trăiesc. Fără fiţe, nas pe sus, ciudăţenii sau ambiţii menite să răcească relaţiile cu cei din jur. Sunt de doisprezece ani cetăţean al sectorului 6 din Bucureşti. După cum anunţ pe toate căile de informare în masă, probabil că ştiti, locuiesc în Giuleşti. Nu fac parte din acea categorie de oameni care a prins rădăcini într-un loc anume. M-am nascut în Prahova, într-o localitate despre care nu s-a auzit mare lucru, Tătărăi. După gimnaziu am urmat cursurile Liceului Nr. 12 din Bucuresti. Apoi am intrat în campul muncii, mai apoi am studiat 5 ani Stiinţele Juridice la Universitatea "Titu Maiorescu". Însă drumurile mele, toate, au dus spre cartierul acesta prăfuit şi uitat de lume.

În Giuleşti am dat piept cu toate surprizele pe care avea sa mi le pregăteasca viaţa. Aici am cunoscut prima dragoste, am suferit durerea unui divorţ pe care tot eu l-am determinat din încumetarea de a fi ales să îmi trăiesc viaţa în teorie, viaţă a cărei duritate urma să ma învingă la capitolul "practică". Aici am purtat 6 luni în pîntece fetiţa ai cărei ochişori nu i-am văzut niciodată; pe care însă o port cu foc în inima mea, atît de mult aş fi vrut să-i aranjez codiţele şi să-i povestesc toate aceste lucruri pe care le aştern in jurnalul meu, Jurnal de Giuleşti. Aici, când nu mi-am mai dorit nimic şi lipsa de sens mă stăpînea cu totul, Creatorul s-a uitat cu milă la durerea mea şi m-a învrednicit să fiu mamă de două ori. În această parte de lume primesc cu zîmbet pe buze primele riduri din jurul ochilor, primele semne ale trecerii timpului cu care am înţeles să nu ma lupt că e în zadar....

Mă bat şi pe mine vîntul şi ploile trecerii prin lume. Adesea, fruntea mi se încreţeşte ca o crizantemă. Mă lupt cu tot ce se luptă oricare dintre oameni, dar de fiecare dată, în mine se ridică o rază ce îmi luminează privirea şi mă înalţă dincolo de hăul în care mă afundă suferinţa. Această salvare este amica mea dintotdeauna Oricît ar fi valurile de înalte, întunericul de groaznic sau durerea de sfîşietoare - am auzit continuu în urechea mea o şoapta: mai poţi!, mai esti!, mai ai!, nu te lăsa!, vei ajunge!, se vor ivi zorii!..

Aceste "mesaje" nerostite de vreo gură, dar atît de puternic resimţite de întreaga mea fiinţă sunt "secretul" oferit mie de Dumnezeu. În felul acesta îmi transmite probabil dragostea si mă asigură de continua prezenţă în viaţa mea. Mi-e bine şi funcţionează. Îi mulţumesc şi sunt fericită. Într-un limbaj mai mult sau mai puţin codificat doresc să transmit şi eu mai departe aceşti munţi preţioşi de putere, răbdare, bucurie şi optimism. Sunt mulţi oameni care duc lipsă de ele. Atît de frumos îmi mulţumesc prin zîmbetul lor... ori de cîte ori mă opresc să îi salut şi să-i întreb de sănătate, sau ce le mai fac copiii...

De cand promovez Săpunurile "Total natural" facute şi distribuite cu dragoste tuturor celor care le solicită am tot mai mult prilejul să cunosc oamenii; simt tot mai profund nevoia lor de a împartăşi bucuria sau suferinţa. Găsesc o minunată oportunitate în a le oferi, pe lîngă un săpun simplu, hidratant, parfumat, făcut în principal din ce a lasat Creatorul nostru în natură, şi o fărîmă din timpul meu pe care tot El mi l-a dăruit.



Săptămîna aceasta ofer un săpun natural cu argilă unuia dintre cititori care au dat like paginii de Facebook "Jurnal de Giulesti", au distribuit (share) articolul "Cum funcţionez" şi au lăsat cel mai sincer şi frumos comentariu despre cum se raportează el la vecinii si prietenii săi. Pe 27 mai a fost "Ziua vecinului" aşa că se cădea să ne oprim puţin să privim peste gard, nu? :-). Comentariul cîştigător va fi votat de catre toti cititorii Jurnal de Giulesti care doresc să ne dea o mînă de ajutor.
Succes!

Pînă duminică, 10 iunie, la orele 24.00 sunteţi provocaţi să daţi frîu liber imaginaţiei şi dragostei de prieteni sau vecini.
Cîştigătorul va fi votat săptămîna viitoare, în zilele de luni, marţi şi miercuri pînă la orele 24,00.


vineri, 1 iunie 2012

Încărcare toner : merită?

Lucrez de peste douăzeci de ani cu aparatura de birou. Imediat după ’90, a fost o vreme cînd au apărut computerele ca ciupercile după ploaie, pe masa fiecaruia dintre noi. Evident, tot atunci  s-au înmulţit şi imprimantele. Copiatoarele erau de ceva vreme în firmă.

La început, fără discuţie, cînd se consuma toner-ul uneia dintre ele il înlocuiam cu altul, indiferent că era vorba de toner pentru Canon, toner pentru HP sau toner pentru Samsung.

Astăzi, românul – inventiv cum îl ştim – a găsit o soluţie ieftină şi rapidă: reumplerea cartuşului. Oare merită efortul? Am îmbraţişat-o cu toţii, doar nu era sa refuzăm o ofertă atît de rentabilă. La o simplă întrebare adresată prietenilor mei pe Facebook  “Cand se epuizează tonerul imprimantei sau copiatorului, la ce soluţie recurgi?” (am oferit două variante:  reîncare toner şi achiziţionare cartuş nou) majoritatea au raspuns “reîncarc cartuşul”. Recunosc, la fel făceam şi eu. 

Noi, consumatorii, plătim mai puţin. Ei, deţinătorii de maşinării deloc scumpe sau sofisticate de reumplere a cartuşelor cu cerneala dorita, işi rotunjesc afacerile. Dar elementul  ”calitate” nu cumva a fost uitat pe undeva, pe drum? Şi cînd întreb acest lucru ma gîndesc la ceea ce se aşterne pe hîrtie cand ţi-e lumea mai dragă: pete negre sau colorate, imprimare ştearsă sau ... în culorile curcubeului… Şi mai am o întrebare: v-aţi uitat cu atenţie la cartuşul  reîncărcat şi iar reîncarcat? Nu prezintă nicio avarie? Ai siguranţa că e al tau, cel pe care l-ai dus la reumplere, şi nu al cine-ştie-cui tipăritor de flyer-e publicitare?

Nu te speria, există soluţii! De achiziţie cartuşuri noi. Calitate garantată, testată 100% de profesioniştii de la http://www.tonereurope.ro/. Preţurile lor sunt comparabile cu cele de reumplere cu toner a cartuşului vechi. Au sistem de comandă la îndemînă, livare - exact cînd şi unde ai nevoie pentru că ei iţi respectă timpul şi pentru că vor să te îndrepţi cu încredere spre produsele lor şi data viitoare. 

După ce ai folosit serviciile TonerEurope.ro spune şi altora, ar fi păcat să nu se bucure şi ei!


 http://www.tonereurope.ro/.


De ziua puiului de om

1 Iunie 2012




Khalil Gibran:  "Copiii noştri nu sunt ai noştri, ei sunt fiii şi fiicele dorului de viaţă.."


Vezi si 1 Iunie 2011 la Jurnal de Giulesti partea a I
          1 Iunie 2011 la Jurnal de Giulesti partea a II-a
Bloguri, Bloggeri si Cititori