De cînd mă plimb prin lume cu coşuleţul Scufiţei Roşii aducînd bucurie dar şi curiozitate legate de Săpunul "Total natural" am adunat cîteva păreri, preconcepţii, presupuneri şi bineînţeles întrebări. Voi încerca să le expun în articolul de faţă şi, pe cît posibil, să le dezleg misterul.
În această nouă conjunctură mi-am făcut multi prieteni, un număr impresionant de persoane valoroase care s-au lipit de sufletul meu şi de care realmente mi-e greu să mă despart cand vine momentul cu pricina.
1. "Cum v-a venit ideea să vă apucaţi de confecţionare săpun natural hand made?"
Suntem de părere că a venit vremea să renunţăm cu adevărat la produsele ce poluează aerul pe care îl respirăm, să ne întoarcem la atît de vehiculatul şi banalizatul termen, natură. Uleiurile pe care le folosim in compoziţia Sapunului "Total natural" (uleiuri lichide şi solide, avînd fiecare rolul său) înlocuiesc cu succes grăsimea animală pe care o folosesc pînă astăzi gospodinele din mediul rural.
Confecţionarea săpunului natural 100% oferă beneficii nu numai celor cărora li se adresează, ci şi nouă, celor care îi dăm viaţă. Nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăim atunci cînd testăm reţete, găsim noi şi noi metode de a îmbunătăţi imaginea sau aromele feliilor de crema-aromată numita Săpun de casă "Total natural".
2. "Sunt săpunurile hand made bune şi pentru îngrijirea părului?"
Dacă aveţi bunicii la ţară şi v-aţi petrecut vacanţele la dînşii, probabil ca v-aţi spălat măcar o dată părul cu un pietroi mare de săpun de culoare galben-maronie. Ei bine, săpunul nostru, bogat în uleiuri pe care le foloseau pe vremuri femeile de la curţile împărăteşti pentru a-şi unge pielea şi părul, e cu atît mai mult indicat în a fi aplicat pe păr ca un tratament natural. Uleiul de măsline hidratează firul de păr, îi dă un luciu incredibil şi, în cazul în care aveţi părul o idee mai ondulat, îl ajută să devină inele-inele. Uleiul de cocos e vinovat de spuma fină ce se dispune pe întreaga suprafaţă a zonei aplicate. Uleiul de palmier este bogat în vitaminele A şi E iar uleiul de migdale, folosit încă din cele mai vechi timpuri de frumoasele regine egiptene, este recomandat pentru orice tip de piele - delicat, hrănitor şi calmant.
3. "De ce se topesc săpunurile naturale mai rapid decît cele din comerţ?"
Săpunul natural conţine glicerină care se obţine în urma saponificării. Ea îi conferă un grad înalt de hidratare, ceea ce e absolut necesar şi de căutat la un săpun natural. Această glicerină naturală din săpunul nostru atrage insă apa, făcîndu-l să se topească mai uşor. Pe de altă parte din săpunul 100% natural lipsesc substanţele artificiale de umplere şi întărire, pe care le au cele din comerţ. De aceea este vital să avem grijă de aceste giuvaieruri naturale păstrîndu-le în savoniere care permit scurgerea, ba chiar, pe cat posibil, să le ferim de aburii din baie, izolîndu-le într-un loc uscat şi răcoros, doar de noi ştiut.
4. "Sapunul Total natural este chiar interesant. Incă de la primele spălări observ o echilibrare a aspectului tenului, mîinile imi sunt mult mai fine, să fie oare autosugestia?"
Nu, nu este autosugestia. Săpunul natural începe să îşi facă simţite beneficiile asupra pielii, aromele uleiurilor esenţiale aduc un plus de bine stării tale generale, o adevărată aromaterapie intr-o porţie de natură. Totuşi, trebuie ţinut cont de faptul că un săpun chiar 100% natural, folosit o lună-două sau a la long, nu va rezolva de unul singur problemele tale legate de ten, păr sau restul pielii corpului. Este de preferat să acorzi o mai mare atenţie dietei, odihnei, recreerii, hidratării (cantitatea de apa pe care o bei pe zi) şi nu în ultimul rînd deschiderii inimii spre frumos, pozitiv, spre cel de lîngă tine, spre Cel de Sus care te iubeşte şi te preţuieste atît de mult.
~ va continua ~
Un comentariu:
Am fost intrebata ce contin mai exact sapunurile? Pup
Trimiteți un comentariu