sâmbătă, 28 mai 2011

Vine 1 Iunie la Jurnal de Giulesti partea a II-a

ANTONIO CITESTE CAPRA CU TREI IEZI

Antonio e un baietel foarte matur. Chiar atunci cand nu participa la dialog, analizeaza intens ce se intampla in jurul lui si ne uimeste cu cate un raspuns .... inspirat. Ne-a convins usor de acest lucru, aratandu-ne ca stie ce face, ca nu este si nu va fi niciodata un copil problema, ca il putem lasa "nesupravegheat" fara sa gasim lucrurile in mijlocul casei.
De cand a aparut Emanuel, fratiorul mai mic, parca ceva s-a intamplat. Antonio a inceput sa faca nazbatii si sa nu ne mai asculte; sa devina insistent in "nu-ul" sau cel de toate zilele. E mai rasfatat ca oricand si parca ne roaga sa-l tratam si pe el ca pe un bebelus, cum facem cu Emi. Curand ne-am dat seama ca nu functioneaza acest statut de ... barbat si cautam sa fim mai toleranti cu el, sa se simta iubit si aproape de inima noastra. E si el copil cu iesirile si nazdravaniile aferente varstei. Asa ca ne-am revenit din visare si ii tratam pe amandoi la fel. Are mama doi iezi cucuieti....

vezi si Vine 1 Iunie la Jurnal de Giulesti partea I

3 comentarii:

Anonim spunea...

ma bucur pentru tine k ai asa un copil si ma bucur si pentru el k are vointa si sper sa fie la fel si la scoala .Copilu nu trebui obligat (invata , scrie, sa faci asa si asa k vreau eu)trebui sa ii placa ,bn k trebui sa i explici si unele lucruri precum: _ dak nu inveti nu o sa ai parte in viata de nik nu o sa te descurci , o sa fi un prost, nu o sa fi bn vazut si mai multe. Dar lui ii place si asta e bn.Si tu spuneai k de cand este Emi el sa schimbat putin in mai rau,dak am inteles eu bn. Bn el a vazut k i se acorda mai putina atentie si crede k la-ti dat la o parte , nu stie k emi are mai multa nevoie de voi k este neputincios. bn kam atat pot sa scriu k imi e somnik si alex deja doarme.va pup pe toti !

Anonim spunea...

ce se intampla ,nu pot sa trimit comentariul ,mi se blochaeza cand intru pe aceasta pagina

jurnaldegiulesti spunea...

A invatat singur atat literele cat si sa citeasca (laptopul pt copii i-a fost primul invatator), asta se intampla in perioada dupa ce l-am nascut pe Emi. Eram in primele luni de acomodare iar el ne-a facut marea surpriza imediat dupa ce a implinit 4 ani.
Cand il pun sa faca liniute, bastonase etc.. nu vrea cu niciun chip. Nu stiu cum s-o mai dau ca e incapatanat si - cum spuneam - l-a luat pe nu in brate. Mai are un an de gradi, asa ca dupa vacanta, o sa facem un program de lectii serios ;-). Si eu sunt de parere ca nu e bine sa il oblig dar cumva trebuie sa gasim o cale sa-i aplecam spre invatare...

Bloguri, Bloggeri si Cititori