duminică, 4 decembrie 2011

Ce mancam de sarbatori, ce mancam in post?

Suntem la inceput de decembrie. 
In aceasta perioada ne (re)innoim sentimentele, cautam sa fim mai buni, mai ingaduitori, facem cadouri si ne pregatim de colindat.
O parte dintre noi a ales sa tina post pana la Craciun din dorinta de a-si curata organismul, dar si mintea, si sufletul... 
Voi tineti postul?
Ce mancaruri de post va plac mai mult si mai mult?

La noi in casa se mananca hrana cruda de un an si jumatate. Asadar, la noi, "postul e.. la el acasa". 
Gatind zi de zi crud, inventand retete dar si culegandu-le din carti, am devenit cea mai mare amatoare de mancarica buna si sanatoasa. Revin la arome, nu am cum sa trec peste ele.... sunt cu totul aparte fata de cele ale hranei gatite. Culorile, la fel.... 


Incercati, in post, ciupercutele crude peste care ati presarat sare, boia de ardei dulce, cimbru, piper, ulei de masline, verdeata, usturoi maruntit, rosii taiate cubulete.



Sau puteti sa faceti un bun obicei din a servi zilnic o salata mare si gustoasa din urmatoarele ingrediente: salata verde, rucola, ceapa rosie, ardei gras, rosii, sare, ulei de masline. E uimitor cum se pot combina intre ele aceste binecuvantari din gradina (piata).
Salivati sau... incercati!

Pentru stiri si informatii din cartier      


Niciun comentariu: