duminică, 26 august 2012

In cine merita sa te increzi?

subiect inspirat din expunerea de sambata, 25 august, sustinuta de Dl. Liviu Dumitrascu, Director de Programe la "Speranta tv"


Daca a existat vreodata o criza mondiala, aceasta a fost generata de asa zisa criza de incredere. In cine merita sa mai ai astazi incredere?

O banca din Ploiesti a fost tinta unuit atac la imagine fara precedent. Adversari ai acesteia, din umbra, au orchestrat un plan diabolic de a reduce increderea populatiei in serviciile bancii, astfel incat oamenii s-au grabit sa-si scoata lichiditatile din conturi. Zilnic aterizau elicoptere cu bani in zona, pentru ca banca sa poata inapoia si celui din urma solicitant suma depusa. In cele din urma banca a avut de castigat din aceasta lovitura pentru ca la returnarea banilor, dobanzile au ramas in visteria sa.

In cine ar putea un om sa se increada astazi?

Se spune despre mama ca este cea mai apropiata fiinta de pe lume fata de copilul ei. ..."si-ar putea lasa ea fiul ce alapteaza?".... Fara a dori sa se aduca vreun atac la adresa unei persoane sau a alteia, cate mame au uitat oare sa se intoarca din strainatate, de la munca? Oare cati parinti se afla departe de copiii lor care le duc dorul? E adevarat, ca mama in lume nu e nimeni, niciodata. Dar merita in 100% din cazuri sa te increzi pe deplin in mama? Poate ca da, vezi spune, sau poate ca nu.

Aratati-mi un om in care sa pot avea totala incredere.

Se spune ca "un prieten adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajune ca un frate". De cate ori nu ne varsam focul inimii langa urechea sau pe umarul unui prieten... Cat de bine ne prinde cand cineva ne deschide usa intr-un moment greu de suportant in singuratate. Totusi cati nu au gresit increzandu-se in cei mai buni prieteni?

Bine, bine, e adevarat, daca bancile, oamenii politici, uneori parintii, prietenii, poate chiar copiii ne-au dezamagit asteptarile, exista cineva mai de incredere decat... noi insine? Merita sa ne incredem pe deplin in noi? De cate ori am zis cu mana pe inima ca nu facem un lucru? Cat timp a trecut pana l-am facut? Un lucru distructiv, desigur, Sau de cate ori am zis ca nu MAI facem un lucru si l-am facut? De cate ori ne-am promis ca de maine, de luni, de la inceputul anului......vom... si nu am reusit sa ne tinem de promisiune. Sa nu merite  oare astazi si dintotdeauna sa te increzi nici macar in tine insuti?

Ok, eu sunt asa cum sunt, dar Pastorul sau Duhovnicul meu e cel mai demn de incredere din cati cunosc. Sa fie oare adevarat? Este cineva atat de statornic in vorbele si faptele lui incat sa merite deplina noastra incredere? Probabil ca da. Probabil ca nu.


Fara a avea intentia sa zdruncine legaturile de incredere care exista intre noi, Pastorul Liviu Dumitrascu a dorit sa transmita astazi un lucru, anume: daca suntem dezamagiti de cei scumpi sufletului nostru, daca cei cu care astazi stam la masa sau ii dezmierdam, poate maine ne vor vinde, exista Cineva statornic in iubire, mereu cu bratele intinse, mereu preocupat de buna noastra stare, care merita incredere deplina si toata iubirea noastra: DUMNEZEU.

"S-a increzut in Dumnezeu: sa-l scape acum Dumnezeu, daca-L iubeste. Caci a zis: ,Eu sunt Fiul lui Dumnezeu!" 
Insusi Hristos, Fiul Sau, s-a increzut in Tatal Ceresc. Putea El sa se increada in Sine? Putea, doar era fiu de Dumnezeu. Dar nu a gasit lucru mai de pret in viata Sa pamanteasca, oricat de greu parea a fi paharul suferintei, decat acela de a se increde pe deplin in Tatal Sau, si a face voia Sa.

Finalul si-l face fiecare cum considera ca e mai demn de... incredere.

Niciun comentariu: